Плејлиста: Проекти имплементирани во рамките на Програмата за прекугранична соработка Северна Македонија-Албанија

Проекти имплементирани во рамките на Програмата за прекугранична соработка Северна Македонија-Албанија.

Плејлиста: Настани за видливост прослава на Денот на европската територијална соработка

Европскиот ден на соработка, кој е симбол на солидарноста, различноста и единството во своето големо европско семејство, се слави секоја година низ Европа и надвор од нејзините надворешни граници. Тоа е уште една можност за локалните заедници и креаторите на политиките да бидат сведоци на важноста на територијалната соработка, како и посветена на промоцијата на ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Северна Македонија и Република Албанија…

Документарец за Авантуристички Туризам

25.09.2018

Оваа видео е подготвено од страна на “Lake Ohrid region – Save Destination for Adventure travel”.

5-та прослава на Денот на Европската Територијална Соработка - Струга

10.11.2017

Министерството за локална самоуправа, Скопје, во соработка со Министерството за европски интеграции, Тирана, оперативните структури одговорни за спроведување на оваа ИПА прекугранична програма, го организираа Саемот за прекугранични занаети на 10 ноември 2017 година во хотел ДРИМ. во Струга. Саемот „Занаетчиство“ беше дел од 5-тото одбележување на Европскиот ден на територијална соработка (ЕТЦД).